Miért a Stanctechnik?

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_images_carousel images=”2332,1940″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” mode=”horizontal” speed=”5000″ slides_per_view=”1″ autoplay=”yes” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]
Filozófiánk
[vc_column_text]A Stanctechnik Kft. egy több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező családi vállalkozás. Alapítása óta cégünk filozófiája két alappillérre épül: Minőség és Megbízhatóság. E két irányadó elvnek köszönhetően a mai napig meghatározó szerepet töltünk be a könyviparban.

A Stanctechnik Kft. egy kis, 20 m2-es műhelyből az évek során egy több telephellyel is rendelkező, hatalmas üzemkomplexummá nőtte ki magát. Méretünkből és képességeinkből adódóan kötelességünknek érezzük, hogy megfeleljünk partnereink és dolgozóink felénk támasztott igényeinek. Vállalati felelősségvállalásunk alapja a közös értékteremtés, ezen célunk pedig az üzleti partnereink maximális elégedettsége által valósulhat csak meg.

„Mindent 1 helyen” szlogenünket az első pillanattól kezdve komolyan vettük, ennek megfelelően építettük jövőnket. Jelmondatunk mára teljesen helytállóvá vált, hiszen folyamatos innovációs törekvéseinknek köszönhetően nálunk Ön már valóban mindent megtalál 1 helyen – a felületnemesítéstől kezdve a digitális nyomtatáson át a könyvkötészetig bezárólag.

Szolgáltatásaink biztosítják a megrendelő számára, hogy a megbeszélt határidőre precíz, kiváló minőségű munkát kapjon kézhez, mindezt kedvező piaci áron. A szaktudás és a minőség alapkövetelménye mellett hatalmas kapacitás és a legmodernebb géppark állnak rendelkezésünkre annak érdekében, hogy ügyfeleink számára a tökéletes végeredményt tudjuk nyújtani minden esetben.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]

Jövőkép
[vc_column_text]Minőség és innováció.  A Stanctechnik Kft. az ezredforduló óta úttörő szerepet tölt be a könyviparban. A célunk: mindig egyre jobbá válni – ez a motiváció hajt minket előre annak érdekében, hogy egyre jobb teljesítményt nyújtsunk az ügyfeleink számára, és egyre jobban teljesítsünk a piacon is. Szenvedélyesen dolgozunk azon, hogy folyamatosan újabb és hatékonyabb megoldásokat hozzunk létre.

A Stanctechnik Kft. nem fejezte be beruházásait, most is, mint mindig hosszú távon gondolkodunk. A „Mindent 1 helyen” szlogenünket az első pillanattól kezdve komolyan vettük, ennek megfelelően törekszünk az innovációkra.

A Stanctechnik Kft egyik céljaként, ha nem is egész Európa, de a környező országok meghódítását tűzte ki.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]

Cégtörténet
[vc_column_text]A Stanctechnik Kft. jogelődje a Stanctechnik Bt. – 100% magántőkével, a jelenleginek megfelelő tulajdonosi szerkezettel – (3 főállású alkalmazottal) 1992-ben kezdte meg működését, mint az akkor alakuló hazai bőr-, papír-feldolgozó magánipar beszállítója, szolgáltatója. Választott profilja alapvetően kivágó, stancoló szerszámok készítése volt, majd a Teve utcai saját telephely megszerzésével lehetővé vált a profil bővítése és további stancoló-, kivágó-, aranyozó gépek üzembeállítása.

A kilencvenes évek végére, felismerve a nyomdaipari szükségletek ugrásszerű növekedését célszerűnek mutatkozott a csomagolóanyag gyártó ipart kiszolgáló ágazat fejlesztése mellett a felületnemesítési üzletág kialakítása. Később megfogalmazódott egy, a hazai minőségi nyomdászatot kiszolgáló független (nyomdai kapacitás nélküli) fóliázó, lakkozó szolgáltató üzem, majd kötészet létrehozásának hosszú távú vállalkozás fejlesztési stratégiája.

Felületnemesítés fejlesztésének főbb állomásai a gépi és szitalakkozás, a fóliázás és a kasírozás gépparkjának létrehozása és modernizálása volt az 1998-2004. években.

A kötészeti üzletágat a Fóti Mograprint nyomda gépeinek és személyzetének 2001. évi átvételével alapozta meg a Kft. A gépparkot azonnal kiegészítettük egy 21 állomásos MÜLLER MARTINI összehordó géppel, és egy BEBI PONY ragasztó-kötő géppel. A kötészeti munkaerő, és piaci kapcsolatok kialakulása után elkezdett lényeges fejlesztést a kartonállt kötészet modernizálásával kellett megoldani, mivel a piacon hiányzott a magas minőségű könyvekhez, prospektusokhoz, cégkatalógusokhoz reklámkiadványokhoz a ragasztókötött, cérnafűzött kivitelt biztosító nagy termelékenységű, de rugalmas kapacitás.

A Kft 2004. évben üzembe állította a hot-melt és a legkorszerűbb PUR ragasztókötést is lehetővé tevő KOLBUS-SIGLOCH 16 állomással rendelkező gépsort.
A keménytáblás kötészet eredeti átvett használt gépparkja által biztosított kapacitást hajtogató-, automata cérnafűző-, vágó- és csomagoló-, táblakészítő egyéb kiegészítő kötészeti gépekkel fejlesztette modernizálta. Az üzletág a keménytáblás könyvkötészet alaptevékenységét ellátó könyvtest készítő, a méretre vágó és beakasztó gépek, valamint a végtermék csomagolás szállításra való előkészítésre alkalmas KOLBUS gép megvásárlásával vált teljessé.

A Stanctechnik Kft. az ezredforduló óta úttörő szerepet tölt be a könyviparban. A célunk: mindig egyre jobbá válni – ez a motiváció hajt minket előre annak érdekében, hogy egyre jobb teljesítményt nyújtsunk az ügyfeleink számára, és egyre jobban teljesítsünk a piacon is. Szenvedélyesen dolgozunk azon, hogy folyamatosan újabb és hatékonyabb megoldásokat hozzunk létre.

A folyamatos fejlődésnek köszönhetően új korszak kezd kibontakozni a könyvipar világában – egyre nagyobb teret hódít magának a digitális könyvnyomtatás. Az évek során kialakult gazdasági változások eredményeként feleslegessé vált kapacitás és a kialakulóban lévő piaci rés egymásra találtak. A Stanctechnik Kft., Magyarország egyik legnagyobb kötészete ebben az új korszakban jelentős szerepet kíván vállalni.

A digitális könyvnyomtatás területén alkotott forradalmi innováció nem csupán remek ötlet, hanem egy részletekbe menő, több éves kutatásra alapozott, előremutató fejlesztés eredménye ebben az iparágban. Az évek során azzal az igénnyel dolgoztunk egy teljesen új, innovatív technológiai folyamaton – egy a digitális nyomtatáshoz kapcsolt kötészeti gépsoron –, hogy forradalmasíthassuk Európa-szinten a könyvgyártást (illetve annak egy bizonyos részét).

A gyorsaság-rugalmasság-költségcsökkentés faktorok az eddiginél is fontosabbak lettek – a Stanctechnik New Age koncepciója pedig tökéletesen megfelel ezeknek az elvárásoknak.

A New Age koncepció központjában egy olyan gyártósor áll, amely a meglévő kötészeti gépekkel együtt biztosítja (az ofszet nyomtatásra alapozott technológiával szemben) a költségek minimum 15-20%-os, az átfutási idő 60-75 %-os csökkentését 100-1500 példányszám esetén, bármilyen terjedelemben.

A fejlesztés során telepítésre került egy gépsor, ahol a bővített SRA3 és a B3 méretű nyomathordozók 1 vagy 2 hajtásával létrehozott ívtagokból cérnafűzéssel is elő lehet állítani az ofszet nyomtatásnál megszokott minőségű könyvek hajtogatott-összehúzott, összehordott könyvtesteit akár több száz oldalas változatban.

A fejlesztés másik iránya a meglévő KOLBUS ragasztó-kötő és a keménytáblás beakasztó gépsoron a kis példányszámhoz igazodó minimális beállítási és gyártási veszteséget biztosító munkamódszerek bevezetése.

A fejlesztés eredménye a költség és időmegtakarítás, amely a digitális technika közismert előnyei mellett az ívvágás, hajtás, összehordás műveletek nyomtatással egyidejűleg történő végzésével, az elkülönült gépek helyett azoknak a gyártósorba való integrálásával teremthető meg.

A digitális könyvnyomtatásra és a hatékony kötészeti feldolgozásra minden tekintetben megfelelő berendezések a következők: Canon imagePress C6010 VPS színes nyomdagépek, OCÉ VarioPrint 6320 +Ultra egyszínű digitális nyomdagépek és IBIS Smart-binder SB-2 hajtogató, összehordó vágó, kirakó kötészeti egység.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/1″]

Minőségtanúsítás
[vc_column_text]Minőség és innováció.  A Stanctechnik Kft. az ezredforduló óta úttörő szerepet tölt be a könyviparban. A célunk: mindig egyre jobbá válni – ez a motiváció hajt minket előre annak érdekében, hogy egyre jobb teljesítményt nyújtsunk az ügyfeleink számára, és egyre jobban teljesítsünk a piacon is. Szenvedélyesen dolgozunk azon, hogy folyamatosan újabb és hatékonyabb megoldásokat hozzunk létre.

A Stanctechnik Kft. nem fejezte be beruházásait, most is, mint mindig hosszú távon gondolkodunk. A „Mindent 1 helyen” szlogenünket az első pillanattól kezdve komolyan vettük, ennek megfelelően törekszünk az innovációkra.

A Stanctechnik Kft egyik céljaként, ha nem is egész Európa, de a környező országok meghódítását tűzte ki.[/vc_column_text][vc_button title=”Minőségtanúsítás letöltés” target=”_blank” color=”wpb_button” icon=”none” size=”btn-large” href=”http://88.151.99.65/wp-content/uploads/2014/07/ISO.pdf”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]