ÚTMUTATÓ AJÁNLATKÉRÉSHEZ

Gyártás előtt számos szakmai kérdés felmerülhet egy anyag összeállítása, leadása során. Szeretnénk előzetes alapvető tájékoztatással segítséget nyújtani a részletes árajánlat kéréshez.
Munkatársaink rendelkezésére állnak minden egyéb felmerülő kérdésben is.

INFORMÁCIÓK ÁRAJÁNLAT KÉSZÍTÉSHEZ

Termék neve
A nyomdai anyag elnevezése pl.: katalógus, szórólap, plakát, meghívó, stb.

Méret
A kiadvány kész(hajtott) mérete
pl.: A/4, B/4, vagy egyedi méret esetén a pontos mérete mm-ben.

Színek száma
Itt több lehetőség is felmerülhet. 
Alap esetben a termékek két oldalon nyomódnak, így a színek megadása következőképp történik pl.: 4+4 – azaz 4 színnel az első oldala a lapnak, és 4 színnel a hátoldala.Ha nem történik nyomás egy oldalánál, akkor: 4+0.Ha fekete-fehér anyagról van szó (pl: könyveknél) akkor megadhatjuk 1+1 vagy üres oldal esetében: 1+0-ás változatban, ez spirálos munkáknál jellemző.

Terjedelem
A kiadvány belív oldalaink és borítójának száma, pl: 32+4 oldal
Amennyiben nincs borító, pl. szórólap, plakát esetében, úgy a terjedelem=2 oldal

Anyag
A nyomathordozó papírok neveinek megadása ami borító és belív anyagok esetében (és speciális termékek esetében több féle is lehet).
Pl.: Matt műnyomó 250 g, Ofszet 90 g vagy egyéb papírtípus név, stb.

Kötészet
A kinyomtatás után ahoz hogy elkészüljön a kiadvány, szükségesek egyéb munkafolyamatok is pl.: méretre vágva, hajtva, bígelve, ragasztva, borítékolva, spirálozva, kemény vagy puhatábla stb.

Példányszám
A megrendelt mennyiség.

Szállítási határidő
A szállítás határideje, itt meg lehet adni résszállítást is, jelölve a pontos időt, helyszínt és darabszámot.

Anyagleadás
Nyomdai PDF-et tudunk elfogadni. A nyomdai előkészítés folyamatában szívesen adunk szakmai segítséget, hogy a leadott tökéletes legyen.

ANYAGLEADÁSI SEGÉDLET

Fájlformátum
Nyomdakész CMYK Composite PDF Exportált PDF esetében: PDF/X-1a szabvány

Képek
CMYK, 300 DPI, lehetőleg JPG tömörítés nélkül

Fontok
Az állományban lévő összes font legyen beágyazott, vagy legörbézett.

Színek
Kérjük, csak a ténylegesen nyomásra kerülő színek legyenek az anyagban. A Fekete színt csak feketéből előállítani, CM és Y értékek nélkül. Színskála féltüntetését nem kérjük! Színprofil: Fogra 39.

Oldalak
Az oldalakat vágójelekkel, és szükség esetén hajtás-, frézelés- jelekkel kérjük leadni.

Több oldalas anyagok, prospektusok, könyvek leadásakor a belíveket és a borítót külön file-ban kérjük. A borító oldalait (B4-B1 borító külső oldal, B2-B3 belső oldal) oldalpárban, a belíveket oldalanként, tehát nem oldalpárban egyetlen egy file-ban kérjük. Ha a kiadvány üres oldalt tartalmaz, az a leadott állományban is a megfelelő helyen szerepeljen.

Ragasztókötés esetén a gerinc és az esetleges nyitó bígelés méretét a borító oldalpár méretébe bele kell számolni. Írkafűzés és cérnafűzés esetén az oldalak számának 4-gyel oszthatónak kell lennie.

Méretek
A megrendelésben meghatározott méret szerint kérjük a leadott állományok méretezését. Kifutó esetén + 5-5 mm-es ráhagyást kérünk.

Adathordozók
Minden elterjedtebb file formátumot tudunk fogadni és felhasználni, e-mailen (15 MB), FTP-n, CD-n, DVD-n, USB eszközön keresztül, Macintosh és PC platformra.

Mellékletek
Segítségünkre lehet, ha sorozat esetén mintakönyvet, nyomatmintát, hajtásmintát kapunk, az ellenőrzés miatt, különböző megjelenési hibák elkerüléséhez és bonyolultabb munkák megértésének, kivitelezésének érdekében.

KAPCSOLATFELVÉTEL