Gyakran látjuk, hogy egy-egy cégbemutatkozó prospektus hamar elhasználódik, esetleg a sötét színen ujjlenyomatok maradnak. Erre találták ki a fóliázást, vagy éppen egy „egyszerű” könyvborító címét akarjuk kiemelni, megváltoztatni a jellegét, erre az aranyozás és a formalakkozás a legalkalmasabb. A felületnemesítés ezeken kívül is számtalan lehetőséget kínál.

A fóliázási technológiát általában könyvborítók, matricák, kasírozott termékekre alkalmazzuk ott, ahol az anyag valamiféle védő és tartó szerepet tölt be. A digitális nyomáshoz alkalmazkodó thermo fóliát használunk, aminek stabilabb magatartásával jobb minőség érhető el. A fóliázásokat egy Foliant vega 400A típusú fóliázó gépen végezzük.

A fóliák minőségét különböző kivitelben vállaljuk:

  • fényes
  • matt,
  • karcmentes matt
  • struktúrált
  • soft touch

Ívméret: A3-tól 660 x 364 mm méretig

Lakkozás

A termékek felhasználása és a műszaki kivitelezés szerint az alábbi technológiai lehetőséget kínáljuk:

Szita lakkozás:

Főleg az úgynevezett formalakkozásra alkalmazzuk, melyek képek, hátterek kiemelését, látványos megjelenítését szolgálja. A felhasznált lakk vastagsága széles határok között változhat.

Mérettartomány: A/4-től B/1 méretig

Teljesítmény: max. 3000 ív/óra

Lakkozható papírminőség: min. 80 g/m2, max. 600 g/m2

Aranyozás

Könyvborítók, képeslapok, címkék, meghívók, dossziék, névjegykártyák, és sok-sok egyéb felhasználási célú termék felületének dekorációs nemesítése.

Az aranyozás során melegen, a kivánt felületen és rajzolatban fémfóliát préselünk a grafika hordozójára, ami szinte bármilyen nyomott vagy nyomatlan vagy, akár UV lakkozott, papír lehet.

A fólia az arany és ezüst különböző árnyalatai mellett többféle más színben is megrendelhető.

Kívánságára, a szerszámot (klisét) az aranyozáshoz elkészíttetjük. Ha a rajzolat minősége megköveteli, vagy a várható példányszám függvényében az gazdaságos, akkor akár rézvéset formájában is. A fólia az arany és ezüst különböző árnyalatai mellett többféle más színben is megrendelhető. Az aranyozás során melegen, a kívánt felületen és rajzolatban fémfóliát préselünk a grafika hordozójára, ami szinte bármilyen nyomott vagy nyomatlan, vagy akár UV lakkozott papír lehet. Könyvborítók, képeslapok, címkék, meghívók, dossziék, névjegykártyák, és sok-sok egyéb felhasználási célú termék felületének dekorációs nemesítése.

Digitális aranyozás és laminálás

Speciális dekorációs eljárásokhoz nyújt megoldást az Intec Colorflare típusú gépünk.

Borítók, szóróanyagok, névjegyek effektfóliával való bevonását illetve laminálását teszi lehetővé gazdaságosan akár kisebb példányszámokban is.

Digitális stancolás és riccelés

Digitális megoldást nyújtunk papírok, öntapadók és dobozkartonok stancolásához.

Valamint termelékeny megoldást kínálunk maximum B3-as méretű ívek digitális formakivágásra.

ÚTMUTATÓ AJÁNLATKÉRÉSHEZ

Gyártás előtt számos szakmai kérdés felmerülhet egy anyag összeállítása, leadása során. Szeretnénk előzetes alapvető tájékoztatással segítséget nyújtani a részletes árajánlat kéréshez. Munkatársaink rendelkezésére állnak minden egyéb felmerülő kérdésben is.

Ajánlatadási információ

KAPCSOLATFELVÉTEL